З 27 квітня по 5 травня 2019 р. – візит делегації Національного фармацевтичного університету до факультету природничих наук Університету Вітаутаса Великого (м. Каунас, Литва). Університет Вітаутаса Великого входить в Асоціацію європейських університетів, Європейську асоціацію міжнародної освіти

З 27 квітня по 5 травня 2019 р. відбувся візит делегації Національного фармацевтичного університету у складі декана факультету медико-фармацевтичних технологій професора Набоки О.І., завідувача кафедри клінічної лабораторної діагностики професора Єрьоменко Р.Ф., завідувача кафедри патологічної фізіології професора Кононенко Н.М., завідувача кафедри мікробіології, вірусології та імунології професора Філімонової Н.І. до факультету природничих наук Університету Вітаутаса Великого (м. Каунас, Литва). Університет Вітаутаса Великого входить в Асоціацію європейських університетів, Європейську асоціацію міжнародної освіти.

Під час візиту члени делегації взяли участь у роботі ІІІ Міжнародної конференції з біологічних та екологічних наук “Smart Bio”, яка проходила 2-4 травня на базі університету. В процесі конференції делегати виступили з постерними доповідями.

В ході візиту делегації проведені зустрічі та встановлені наукові контакти з представниками вищих закладів освіти Йорданії, Туреччини, Литви, Словаччини, Білорусі.

Делегація НФаУ ознайомилася з напрямками та перспективами розвитку сучасної біологічної науки у світі, новітніми методами наукових досліджень у провідних навчальних закладах світу та засобами повного та всебічного представлення власних наукових досліджень світовій академічній спільноті. Отримали інформаційний обмін досвідом у сфері проведення лабораторних досліджень з метою вивчення впливу екологічних чинників навколишнього природного середовища на перебіг біологічних процесів. Ознайомилися з цікавими науковими результатами у сфері нанотехнологій, біотехнологічних досліджень, молекулярної біології.

Члени делегації зустрілись з професором Сауліусом Мікевічусом – деканом факультету природничих наук університету Вітаутаса Великого; професором Оной Рагажінскене – керівником наукового сектору лікарських (ароматичних) рослин, керівником Каунаського ботанічного саду університету Вітаутаса Великого, віце-президентом Фармацевтичного товариства Литовської Республіки; академіком, професором Аудріусом Сігітасом Марушкою – керівником Центру відкритого доступу з інструментального аналізу на базі  факультету природничих наук, керівником наукової групи з розробки методів інструментального аналізу та їх застосуванню в молекулярному аналізі біологічних об’єктів, синтетичних продуктів та навколишнього середовища.

В ході зустрічі досягнуті домовленості щодо обміну студентами, стажування магістрантів, здійснення сумісних наукових досліджень та публікації їх результатів.

У ході візиту делегація НФаУ відвідала ботанічний сад Університету Вітаутаса Великого та Музей історії медицини та фармації Литви, де ознайомилися з цікавими експонатами, а також з особливостями становлення і організації медичної та фармацевтичної галузі у країнах Європи.

 

Print Friendly, PDF & Email